LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele rusești au folosit lovituri de artilerie asupra Kosteantînivka din regiunea Donețk.

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele rusești au folosit lovituri de artilerie asupra Kosteantînivka din regiunea Donețk.

În seara zilei de duminică, 2 iulie, forțele rusești au folosit lovituri de artilerie asupra Kosteantînivka din regiunea Donețk. Informația a fost făcută publică de Ieksiy Roslov, șeful administrației militare a orașului Kosteantînivka pentru Donbas Public.

Bombardament în Ucraina. FOTO: EPA-EFE

În urma atacului rusesc, două persoane au fost rănite și mai multe clădiri au fost avariate, bărbatul este în stare gravă, femeia este în stare stabilă, conform agenției Unian.

UPDATE 23:41 Eliberarea Crimeei poate deveni o problemă decisivă în razboi - Scholz

Cancelarul Germaniei a mai subliniat că armele furnizate de țara sa nu trebuie folosite pentru a lupta pe teritoriul Rusiei. Crimeea face parte din Ucraina de foarte mult timp, iar „rezolvarea problemei” ocupației rusești a acestei peninsule poate deveni o problemă decisivă în încheierea războiului, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu acordat companiei germane de televiziune ARD, relatează Liga.net, conform agenției Unian.

UPDATE 22:30 Progresul forțelor ucrainiene în direcția Bahmut este pozitiv și optimist - sursă militară

Forțele ruse au început să își folosească echipamentul mai activ, ceea ce arată că aceștia au început să folosească rezervele. Anunțul a venit din partea comandantului unității de informații „Terra” Mykola Volokhov, scrie agenția Unian.

„Ultima lună este una de progres constant pentru eliberarea pământului ucrainean de inamic, recucerirea a ceea ce a fost pierdut și deja începem să ne mutăm treptat în acele teritorii pe care nu le-am controlat de la bun”, a spus el, conform agenției Unian.

UPDATE 19.15 Un politolog desființează propaganda rusă despre o nouă împărțire a lumii. „Clinton nu a dat curs acestor oferte”

Analistul politic Anneli Ute Gabanyi desființează, într-un interviu pentru „Adevărul”, propaganda rusă care susține că războiul din Ucraina ar fi fost provocat de SUA. Dacă rușii susțin că NATO ar fi promis că va rămâne la granițele din 1989, Gabanyi îi contrazice și are două argumente imbatabile: declarațiile lui Gorbaciov și faptul că Războiul Rece nu a fost declarat oficial de niciuna dintre părți, așa că nu avea cum să fie încheiată o pace în care americanii să facă promisiuni deșarte. Detalii aici

UPDATE 18:12 Afacerile lui Prigojin cad ca spicele: contract anulat de Ministerul rus al Apărării

Companiile oligarhului rus Evgheni Prigojin cad ca spicele în urma răzmeriței mercenarilor Wagner. Oficial, își încetează activitățile. În același timp, nu este exclusă plasarea lor către alți oligarhi, o practică tipică de răzbunare a actualei conduceri de la Kremlin la adresa celor intrați în dizgrația sa. Detalii aici

UPDATE 17:22 Volodimir Zelenski, în vizită la Odesa: Întâlnire cu comandantul Marinei ucrainene

Volodimir Zelenski a efectuat duminică o vizită în oraşul Odesa, unde s-a întâlnit cu comandantul Marinei ucrainene, care l-a informat pe liderul de la Kiev, printre altele, despre situaţia din Marea Neagră. Detalii aici

UPDATE 17:07 Propaganda Kremlinului, în plină ofensivă după rebeliunea Wagner: Ce spune șeful Dumei de Stat

Preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a declarat că mulţi dintre mercenarii Wagner, companie militară privată care s-a revoltat la sfârşitul săptămânii trecute împotriva conducerii militare de la Moscova, vor continua să servească Rusia. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...